top of page

GECC - 4 ÉVIG A MAGYARORSZÁGI CURSILLO MOZGALOM FELELŐS AZ EURÓPAI CURSILLO MOZGALOM SZOLGÁLATÁÉRT

Kedves Cursillista Testvérek, Barátaink!


Megrendültség, öröm, lelkesedés, elkötelezettség, tenni akarás van a szívemben. Mint sokan tudjátok, pénteken délután kezdődött a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Európai Cursillo Vezetőségének (GECC) találkozója. Köszönöm mindannyiotoknak, akik részt vettetek a nemzetközi ultreyán, illetve imáitokkal kísértetek minket. Alig két hónapunk volt a szervezésre. Minden pillanatban éreztem a Lélek jelenlétét, a szeretetteli szervezés minden nehézségében a támogatását. Hálát adok az Úrnak, hogy minden eltervezett program megvalósult, találtunk szállást, étkező helyeket, méltó helyszínt, segítőkész embereket… stb.


Köszönöm azt is, hogy meghallottátok a kérésemet: de jó lenne házisüteményekkel, gyönyörű virágdísszel, gitáros énekkel kényeztetni vendégeinket, mindezt megvalósítottuk pénteken. Székely János püspök atya tanítása, a tanúságtevők mély megosztása volt az alapja a kiscsoportos beszélgetésnek. Sokan vállalták az utazás fáradtságát is, az Egri, Kaposvári, Váci egyházmegyékből is többen érkeztek. Köszönet mindezekért!


Még pénteken elutaztunk Esztergomba, ahol folytatódott az európai országok vezetőinek találkozója. Anglia, Ausztria, Csehország, Hollandia, Horvátország, Olaszország, Portugália, Spanyolország, Ukrajna cursillós vezetősége, atyái voltak jelen ezen a találkozón. Magyarországot Szűcs Imre atya operatív lelkivezető, Csibi Tamás nemzetközi koordinátor és Várdai Judit világi elnök képviseltük. Kántor Zsuzsi, Saly Miki, Szlezák Zsófi tevékenyen segítettek a vendégek kiszolgálásában. Szombaton reggel Imre atya által celebrált misével hangolódtunk az Isteni üzenetre, majd áttekintettük, mi is történt az elmúlt 6 évben, hogyan éltük át, mit tanultunk a Covid elzártságában, hogyan építjük újjá a cursillós közösségeinket.


Szombat délután nagyon mély, megrendítő Szentségimádást állított össze a GECC spanyol vezetősége. Számomra a legerősebb üzenet az egységért, a közösségért, a közösség békéjéért való imádság volt. Tudtuk mindnyájan, hogy ezt követi a GECC új vezetőségének megválasztása. Azért imádkoztam, hogy csak akkor válasszanak meg minket, ha Jézus tud használni az egységért való munkában.


Manuel atya spanyolul adta át életem második cursillós keresztjét: Krisztus számít rád! Én is számítok Krisztusra! zengett a szívemben.

Szombat este, egyhangú szavazással megkaptuk a felhatalmazást, 4 évig a Magyarországi Cursillo Mozgalom felelős az Európai Cursillo Mozgalom szolgálatáért.

Kedves Barátaim! Imádkozzatok, kérlek, a GECC magyar vezetőiért, a hozzánk tartozó afrikai és európai országok cursillós közösségeiért!


De colores, Várdai Judit


תגובות


Anchor 1
bottom of page