„A hiten keresztül érthetjük meg minden ember egyedülálló méltóságát. A hit tárja fel, hogy minden nő és férfi áldást jelent számunkra azáltal, hogy Isten tekintete ragyog minden testvérünk arcán."(Lumen Fidei)

„A hit kapcsolat, egyik embertől halad a másik felé úgy, mint ahogy egy gyertya lángja újabb és újabb gyertyákat lobbant lángra.” (Lumen Fidei)

A VII. világtalálkozóra 150-en regisztráltak. Érdeklődni az utazás részleteiről yvonnecarrigan@gmail.com címen lehet.

Az ázsia-óceániai csoportot Korea, az európai csoportot Spanyolország nemzeti titkárságai koordinálják 2014 és 2017 között.

Mrs Yvonne Carrigan - OMCC Világtitkárság) elnökeA világtitkárság lelki vezetőjének néhány gondolata

Ausztrália első egyben egyetlen szentje Mary MacKillop. Az ünnepnapja augusztus 8-a, az a nap, amelyen meghalt 1909-ben, 67 évesen. XVI. Benedek pápa 2010. október 17-én emelte a szentek közé. Az ő nevéhez fűződik a Szent József Nővérek közösség megalapítása Ausztráliában. Az egyik legismertebb mondása: "Soha ne lásd annak szükségét, amiért még nem tettél."

A cursillista közvetlen környezetében munkálkodik, és azt nézi, hogy hogyan működhetne úgy közre, ahogy Krisztus számít rá, mint apostolára. Állandóan fel kell tennünk azt a kérdést, hogy hogyan tudunk azokon segíteni, akik hiányt szenvednek vagy méltóságukat veszély fenyegeti. Az Egyház évszázadok óta ezen munkálkodik. Nem szabad, hogy a bűneink megakadályozzanak abban, hogy tegyük a jót és segítsünk.

Fr Adrian


Poros Tibor fordítása